akvarijní světlo Hygger HG016 42cm
akvarijní světlo Hygger HG016 42cm

Hygger HG016 42cm

Plnospektrální světlo i pro náročné rostliny 

Kombinuje bílé, RGB a filové LED

Pro akvária 43-57 cm, Rozměry 420 x 110 x 12 mm

Svítivost 1600 lm, Příkon 24W

Skladem
1 169 Kč
S DPH

 

Hygger HG016 – Optimalizováno pro růst rostlin

Hygger HG016 je světlo navržené pro akvaristy, kteří vyžadují vynikající osvětlení pro podporu růstu rostlin a svěží vzhled akvária. S elegantním, pouze 12 mm tenkým černým hliníkovým tělem je toto světlo výkonnou kombinaci LED technologie a sofistikovaného designu, což z něj činí ideální volbu pro sladkovodní akvária.

Pokročilé plnospektrální LED pro optimální růst rostlin

HG016 je vybaveno 96 vysoce účinnými LED diodami, které jsou pečlivě rozmístěny ve čtyřech řadách pro rovnoměrné rozložení světla. Tento systém zahrnuje:

  • 54 bílých LED diod pro čisté, jasné osvětlení

  • 36 RGB LED diod pro zvýraznění živých barev vašich ryb a rostlin

  • 6 speciální fialové LED diody navržené pro podporu fotosyntézy a růstu rostlin

Proč je plné spektrum důležité:
Rostliny prospívají pod vyváženým rozsahem vlnových délek světla, HG016 pokrývá vlnové délky od 380 nm do 680 nm, což zajišťuje, že rostliny dostávají potřebné světlo pro fotosyntézu v každé fázi růstu.

  • Fialové LED diody poskytují cílené vlnové délky pro absorpci chlorofylu, což přímo podporuje fotosyntézu. To je klíčové pro bohaté a zdravé rostliny.

  • RGB a bílé LED diody simulují přirozené sluneční světlo, podporují zdravý vývoj listů, růst kořenů a celkovou vitalitu rostlin.

Díky světelnému toku 1600 lm a energeticky úsporné spotřebě 24W toto světlo podporuje bujný růst rostlin a zároveň šetří elektřinu.

120° osvětlení pro dokonalé pokrytí

HG016 poskytuje 120° široký úhel osvětlení, takže rovnoměrně osvětlí celé akvárium včetně tmavých koutů, což podporuje zdraví rostlin i estetický vzhled.

Výkonné chlazení s pasivním odvodem tepla

110mm široký  žebrovaný hliníkový profil poskytuje sám o sobě dostatečnou plochu pro pasivní chlazení, ale především umožňuje rozmístění LED s velkorysými rozestupy, které brání přehřívání jednotlivých chipů. To je klíčové pro jejich dlouhou životnost a výkonnost.

Ochrana proti vlhkosti

I když není světlo plně vodotěsné, HG016 je chráněno proti vlhkosti, což ho činí vhodným pro umístění do krytu. Unikátní transparentní silikonová vrstva pokrývá celý modul LED, chrání diody před poškozením vlhkostí a prodlužuje životnost světla. Svítidlo je samozřejmě ještě kryté čirým plexi.

Dálkové ovládání s LCD displejem pro přizpůsobení osvětlení

Díky přiloženému dálkovému ovládání můžete snadno změnit nastavení světla na vzdálenost až 10 metrů. Upravte spektrum barev, jas a časování osvětlení, přičemž vše se přehledně zobrazuje na integrovaném LCD displeji. Tento uživatelsky přívětivý systém zajišťuje přesné ovládání, umožňující vytvoření ideálního prostředí pro vaše rostliny i ryby.

Přizpůsobitelné režimy osvětlení pro růst rostlin i estetiku

Hygger HG016 nabízí 4 univerzální režimy osvětlení, které vyhovují potřebám vašich rostlin i estetice akvária:

  • Výchozí režim: Simuluje přirozený 24hodinový cyklus světla s postupným východem slunce, jasným denním světlem, západem slunce a měsíčním svitem. Tyto přechody podporují cirkadiánní rytmy rostlin a optimalizují jejich růst.

    • Fáze východu slunce: Postupné zvyšování oranžového světla do plného spektra během 30 minut, simulující ranní sluneční svit.

    • Fáze západu slunce: Světlo se postupně ztlumí z plného spektra do teplého oranžového světla, podporujícího přirozené procesy rostlin, jako je dýchání a odpočinek.

  • DIY režim: Upravte až 8 fází osvětlení během dne, s možností přizpůsobení barev, jasu a času pro každou fázi. Tento režim poskytuje plnou kontrolu nad světelnými podmínkami pro specifické potřeby vašich rostlin.

  • Režim počasí: Vytvářejte zábavné efekty jako zamračená obloha nebo blesky, které dodají vizuální zážitek, přičemž stále zajišťují správné podmínky pro růst rostlin.

  • Osvětlení plného spektra: Vyberte si ze 7 spektrálních barev (červená, zelená, modrá, fialová, oranžová, azurová a žlutá) s 10 úrovněmi jasu. Tímto způsobem můžete přizpůsobit spektrum pro různé fáze růstu rostlin, ať už jde o podporu fotosyntézy nebo podporu bujného listoví.

Paměťová funkce

HG016 si pamatuje poslední nastavení i po výpadku proudu, takže nemusíte znovu nastavovat své preference.

Nastavitelné kovové držáky

Na každé straně lze držáky vysunout až o 150 mm, což zajišťuje kompatibilitu s různými rozměry akvárií.

Co najdete v balení:

  • 1 x LED světlo

  • 1 x LCD dálkové ovládání

  • 1 x DC napájecí adaptér

  • 2 x Kovové držáky

  • 1 x Uživatelský manuál

Rozměry
420 x 110 x 12 mm
Svítivost
1600 lm
Příkon
24W
LED
96 Ks
Napětí
20V
HG016-24W
No reviews
Produkt přidán na Váš seznam
Product added to compare.